"Gesmeed gereedschap uit Nederland"

0 producten
Winkelwagen
VOOR 15:00 BESTELD
VOLGENDE WERKDAG GELEVERD
GRATIS BEZORGD
VANAF € 150,-

Hamers

Een hamer is een basis product als het gaat om handgereedschap. Een hamer is een slagwerktuig, bestaande uit een steel en een kop. De meest voorkomende hamers zijn een bankhamer, voorhamer, vuisten en mokers. Bekijk de soorten hamers hier onder. 

Een bankhamer

De bankhamer is in feite voor metaalbewerking, maar u kunt er ook mee timmeren. De bankhamer is een 'gewone' hamer. Dezekunt u gebruiken voor het inslaan van kleine spijkers. De voorkant van de kop (de baan) is vlak. De achterzijde van de kop (de pen) kan vlakspits uitlopend zijn of bolvormig. Hier kunt u een bankhamer aan herkennen. 

Een voorhamer

Een voorhamer is een zeer zware hamer met een lange steel. Deze wordt vaak gebruikt voor sloopwerk, het inslaan van palen en ander werk waar een zware hamer voor nodig is. Dankzij de lange steel en de zware kop heb je zeer veel slagkracht. Hij is ook zeer geschikt bij het ruw vormen van het gloeiende ijzer. Hij werd daarom veel gebruikt in het oude smidsambacht. 

Vuisthamer of moker

Een vuisthamer, ook wel moker genoemd, is een zware hamer. Hij wordt veel gebruikt bij sloopwerk om bijvoorbeeld koudbeitels van de nodige zware klappen te voorzien of om licht metselwerk af te breken. Een vuisthamer herken je aan twee vlakke slagvlakken met een kopgewicht tot 2000 g. Let op: gebruik een vuist nooit om (tuin)tegels in het zandbed te drijven. Een moker met een bijpassende rubberdop is wel geschikt voor bestraten. Er is een kans dat dit niet goed gaat. Het in de grond drijven van piket- of afrasteringspaaltjes kan wel met de vuisthamer. 

Een hamer om spijkers te slaan

Men dient een hamer op een bepaalde manier te gebruiken om er goed mee te kunnen klussen. De pols moet bewegen, dus het draaipunt van de arm moet in de elleboog liggen. De steel dient u bij het einde beet te houden, niet in het midden. Blijf tijdens het slaan naar de spijker kijken. Voor het uittrekken van een spijker hebben we ook wat handige tips. U kunt bijvoorbeeld een stukje afvalhout onder de kop leggen wanneer u met de klauw een spijker uittrekt. Dit voorkomt een deuk in het houtoppervlak. De laatste tip bij het gebruiken van een hamer is: laat de steel los? Leg de hamer in een bak met water. De houten steel van de hamer zet zich uit, omdat het water opneemt. 

Klantenservice

(+31) 0512 30 14 31

Bereikbaar tot 18:00 uur

Maandag - Vrijdag
8:00 - 18:00 uur

Retourinformatie

Betalingen

Multisafepay

Over ons

DeWitHandEnTuinGereedschap.nl is specialist in alle gereedschap voor uw tuin. Dit gereedschap wordt gesmeden bij een...

>> Lees meer

Over DeWitHandEnTuingereedschap.nl

DeWitHandEnTuinGereedschap.nl is specialist in alle gereedschap voor uw tuin. Dit gereedschap wordt gesmeden bij een fabriek genaamd 'De Wit Gardentools'. Naast het verkrijgen van alles voor uw tuin, kunt u bij ons ook terecht voor iets speciaals, namelijk het graveren van tuingereedschap. U kunt hier gereedschap vinden voor veel uiteenlopende klussen, namelijk stratenmakers gereedscha...

Meer over dewithandentuingereedschap.nl