Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

Laat uw gereedschap graveren en maak het persoonlijk!

Grelinette

1 van 1


Momenteel verkopen wij twee soorten grelinette. Met behulp van een grenilette haalt u de grond los. Het is eigenlijk een alternatief voor spitten. De grelinette, ook wel woelvork of spitvork genoemd, ziet u (nog) niet zo veel in Nederland. In landen als België en Engeland is dit stuk gereedschap veel meer in gebruik.

Hoe wordt een grelinette nog meer genoemd?

Op verschillende websites komen wij verschillende benamingen tegen voor het zelfde stukje gereedschap, die vanuit de fabriek ‘De Wit Gardentools’ een Grelinette genoemd wordt. Echter, deze benaming kan onbekend voorkomen, sommigen zullen deze gereedschap ook woelvork, spitvork, biovork, biotuinvork, woelriek of broadfork noemen. Allemaal benamingen voor hetzelfde stuk tuingereedschap.

Wat is een Grelinette?

Een grelinette is eigenlijk simpelweg een alternatief voor spitten. De vork is zo ontworpen dat hij de grond breekt en los maakt zonder hem te hoeven keren. De bovenste vruchtbare laag aarde wordt op deze manier niet ondergewerkt en zo blijft de onderliggende grond toch luchtig. Hiermee voorkomt u tevens dat slapende onkruidzaden uit de diepere grondlagen aan de oppervlakte komen en gaan ontkiemen. Dat scheelt veel onkruid. Een grelinette is dus een speciaal ontworpen stuk gereedschap om te spitten, wat u ook kunt gebruiken om onkruid te voorkomen.

Zo werkt een Grelinette

Zet de grelinette recht in de grond. Zet uw voet of beide voeten op het voetstuk. Door uw gewicht zakken de tanden in de grond. Zet een stap achteruit en trek aan de stelen, zodat ze in een hoek van ongeveer 60 tot 45 graden gaan staan. Let op; niet lager, dan werkt u juist de diepere grond weer omhoog! De tanden van de grelinette maken de grond los. Daarna kunt u een nieuwe steek zetten, zo 20 cm achter de vorige steek. Zo werkt u het hele moestuinbed af. Daarna harkt u het onkruid weg.