Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

Laat uw gereedschap graveren en maak het persoonlijk!

Baggerbeugel en Sloothekkels

10 van 10

Baggerbeugel bestellen voor uw vijver/sloot

Heeft u een tuin met een vijver of een sloot? Een baggerbeugel is een soort van schepnet met een lange steel. De steel van de baggerbeugel is drie meter lang. Aan het uiteinde van de steel zit een ijzeren ring. Aan de voorkant van de baggerbeugel zit een schraapplaat bevestigd. Aan de achterkant van de ring zit een net bevestigd. Een baggerbeugel gebruikt voor het "baggeren van sleuven in vaarten waarin een leiding moet worden gelegd, het uitdiepen van sloten en vijvers en voor het opschonen van grachten. Bij vijveronderhoud is een baggerbeugel dus erg handig. U bestelt hier gemakkelijk een complete baggerbeugel of onderdelen er van.

Sloothekkel of sloothaak bestellen voor uw vijver/sloot

Een sloothaak of sloothekkel (ook wel krooshekkel, hekkel of togelhaak genoemd) is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt bij het schonen van watergangen. U kunt een sloothaak of een sloothekkel bijvoorbeeld gebruiken om draadalg te verwijderen uit uw vijver of sloot (aan het einde van de zomer). De haak van een krooshekkel heeft een metalen gedeelte met vier tot acht brede tanden van ca. tien centimeter lang. Deze haak is bevestigd aan een houten steel die tot vier meter lang kan zijn. De sloothaak of sloothekkel wordt gebruikt bij het verwijderen van waterplanten en ander ongerief dat de doorstroming van het water kan belemmeren. Ook dit instrument is dus zeer handig bij het onderhouden van uw vijver of sloten. U bestelt gemakkelijk een sloothaak of sloothekkel of u kunt bij ons losse stelen, sloothaken en krooshekkels krijgen. Ook een losse ring voor deze producten is verkrijgbaar.

Tips vijveronderhoud en het gebruik van een baggerbeugel of sloothekkels

Wilt u meer weten over vijveronderhoud en de benodigde producten? Lees dan onze blog over (o.a.) vijveronderhoud in september of vijveronderhoud in het voorjaar.

Voor meer vragen; neem contact op!