Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

Laat uw gereedschap graveren en maak het persoonlijk!

Losse steel

Een losse steel kunt u bestellen als u al een hark, schoffel, schop, etc heeft, maar geen steel. Onze stelen zijn uiteraard van het merk De Wit en daarom van goede kwaliteit.

Soorten losse stelen

We hebben stelen voor verschillende toepassingen, zoals een steel voor een spade, steel voor shop of bijvoorbeeld een steel voor een schoffel. Ook hebben we een haksteel. Overal waar een conische dul aan vast zit past deze losse steel in. Ideaal natuurlijk.

Kwaliteit losse stelen

Onze stelen zijn van professionele kwaliteit en zijn gemaakt van sterk en taai essenhout en verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zoals 900mm, 1000 mm, 1400 mm en 1700 mm. Voor ieder wat wils.

Welke steellengte heb ik nodig?

Een te korte steel belast de rug namelijk. Een te lange steel werkt niet efficiënt en belast de schouders. Vraagt u zich af welke steellengte voor u juist is? Dan hebben wij een paar regels om dit te kunnen bepalen. Dit geldt echter alleen voor schoppen, vorken en spaden. U zet de schep met steel voor u neer en neemt de steel direct onder het handvat vast. Hierbij moet u er voor zorgen dat uw elleboog een hoek van 90 graden maakt. De juiste steel is net onder de elleboog met de armen langs het lichaam.

Voor schoffels en cultivators heeft een langere steel nodig. U gebruikt dit gereedschap namelijk schuin voor u uit. Het handvat van de steel moet ongeveer op heuphoogte zitten voor goed gebruikt van het gereedschap.