Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

Laat uw gereedschap graveren en maak het persoonlijk!

Bats, Spade en Schep

Een bats, spade of schep is noodzakelijk bij het schepen of graven of verplaatsen van materiaal. Er zijn veel verschillende varianten. Bedenk dus voordat u gaat kopen wat u nodig heeft voor uw klus.

Wat is een schop en wat is een schep?

Een schop of schep is allebei om mee te spitten of te graven. Met een schep kunt u gemakkelijk het zand of puin opscheppen. Een schep heeft namelijk een holling en een opstaande rand die daar handig voor is. 

Wat is een spork

Een spork is tuingereedschap waarmee u gemakkelijk onkruid tussen schors, steentjes en schelpen kunt halen. Het is een kruising tussen een spade en een vork. Met de scherpe tanden kunt u gemakkelijk in iedere grondsoort spitten. De openingen in het blad hebben de functie dat de spork meer veerkracht heeft tegen steelbreuk en dat er geen grond of klei aan de spork blijft kleven.

Een bats

De bats is een schop, maar heeft een groter werkblad, dat iets gebogen is. De functie van de bats is het opscheppen van zand of losse grond. Batsen zijn voor veel doeleinden geschikt. Er zijn o.a. schoppen met vlakke randen  te gebruiken voor graaf- en spit werkzaamheden. U kunt bij ons terecht voor een bats met steel of zonder steel.

Wat is een spats

Een spats is een kruising tussen een spork en een bats en heeft een getande snijkant. Veel vinden de spats, een bats met tanden, prettiger werken dan een gewone bats. Met een spats is 50% minder kracht nodig dan bij een bats om hem de grond in te drukken. Deze schep is een nieuw soort schep, gemaakt door de heren van De Wit. Hij is bij geen enkel ander merk verkrijgbaar. U heeft keuze uit een spats met steel of zonder.

Een spade

Een spade is vooral geschikt voor het spitten van grondwerk, het graven van grotere gaten of het verpoten. Het blad van een spade is wat meer rechthoekig en heeft meestal een rechte onderzijde. Geschikt voor verschillende plant- en tuinwerkzaamheden. Als u te maken heeft met zware kleigrond, kies dan een smalle spade. Heeft u te maken met lichtere zandgrond, dan is een brede spade handiger. Hier kunt u sneller mee werken. Dewithandentuingereedschap.nl heeft veel soorten spades in het assortiment. Zoals een zwanehals kabelboor, zwanenhals punt spade met lip, een boomspade, een draineerboor, een handspade, een draineerlepel en een poot spade.

Verder kunt u nog bij ons kleine schepjes krijgen. Dit zijn de klassieke schepjes. Te gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van kleine plantgaten, het toevoegen van compost of ander grondverbeteraar of het oppotten van stekken en planten. U zou ze ook kunnen gebruiken voor het schoffelen tussen kleine en tere planten.