Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

Laat uw gereedschap graveren en maak het persoonlijk!

Gereedschap sloot & vijver

Om uw vijver en sloot te onderhouden is goed gereedschap belangrijk. Het onderhouden van een vijver hoeft niet moeilijk te zijn en levert u een mooi stukje water op. Het goed onderhouden van een vijver voorkomt dat draadalgen en zweefalgen de helderheid van het water aantasten en dat andere schadelijke deeltjes zich verspreiden. Om een vijver of sloot te onderhouden kunt u gebruik maken van een baggerbeugel, sloothaak of krooshekkel. 

Soorten gereedschap voor uw vijver of sloot

Baggerbeugel

Een baggerbeugel is een soort schepnet met een lange steel. De steel van de baggerbeugel is drie meter lang. Aan het uiteinde van de steel zit een ijzeren ring waaraan aan de voorkant een schraapplaat is bevestigd. Aan de achterkant van de ring bevindt zich een net. Het gereedschap werd vroeger gebruikt bij de natte vervening om veenslijk van de bodem van een water te scheppen. Het veen werd aan wal getrokken of in een platte schuit gedeponeerd. De baggerspecie werd vervolgens op een legakker gelegd zodat er turf van kon worden gemaakt. Met de baggerbeugel was het mogelijk omveen tot diep onder de waterspiegel weg te baggeren, een praktijk die veentrekken of slagturven werd genoemd. 

Sloothaak

Een sloothaak, ook wel krooshekkel, hekkel of togelhaak genoemd, is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt bij het schonen van watergangen. Zoals een sloot uitbaggeren. De haak heeft een metalen gedeelte met vier tot acht brede tanden van ca. tien centimeter lang. In ons assortiment vindt u onder anderen een 8 tands en 6 tands sloothekkel. De tanden zijn bevestigd aan een houten steel die tot vier meter lang kan zijn. De sloothaak, sloothekkel wordt gebruikt bij het verwijderen van waterplanten en ander ongerief dat de doorstroming van het water zou kunnen belemmeren.

Verder kunt u bij ons nog terrecht voor bijbehorende producten, zoals een ring voor een sloothaak, een steel voor baggerbeugels en hekkels, een net voor een baggerbeugel.