Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

Laat uw gereedschap graveren en maak het persoonlijk!

Stelen divers

6 van 6

De haksteel, of losse steel voor diverse gereedschap,  is te gebruiken voor verschillende soorten gereedschap, zoals harken en beugelharken. 

Overal waar een conische dul aan vast zit past deze losse steel in. Ideaal natuurlijk. Onze stelen zijn van professionele kwaliteit en zijn gemaakt van sterk en taai essenhout en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze hakstelen zijn verkrijgbaar in de afmetingen 1700mm en 1400mm. 

Welke steellengte heb ik nodig?

Een te korte steel belast de rug. Een te lange steel werkt niet efficiënt en belast de schouders. Vraagt u zich af welke steellengte voor u juist is? Dan kunt u het volgende proberen. Let op, dit geldt alleen voor schoppen, vorken en spaden. U zet de schep met steel voor u neer en neemt de steel direct onder het handvat vast. U maakt vervolgens met uw elleboog een hoek van 90 graden. De juiste steel is net onder de elleboog met de armen langs het lichaam. Voor schoffels en cultivators heeft een langere steel nodig. Deze gebruikt u namelijk schuin voor u uit. Het handvat van de steel moet ongeveer op heuphoogte zitten voor goed gebruikt van het gereedschap.