"Gesmeed gereedschap uit Nederland"

0 producten
Winkelwagen
VOOR 15:00 BESTELD
VOLGENDE WERKDAG GELEVERD
GRATIS BEZORGD
VANAF € 150,-

Schoffels en Hakken

Met schoffels en hakken kunt uw uw grond mooi zwart houden rondom uw struiken en bomen. U verwijderd met een hak of schoffel het onkruid en maakt het grond los. Bij ons koopt u schoffels van De Wit. 

Schoffel kopen

Met een schoffel kun je de grond losmaken en daardoor onkruid verwijderen. De schoffel snijdt het onkruid af bij de wortel. Daarnaast kan het onkruid niet opnieuw wortelen door de losse grond en droogt het uit. Een schoffel kunt u het beste gebruiken als u te maken heeft met lichte grond. Met een schoffel kunt u het onkruid verwijderen uit bloembedden of grindpaden.

Hoe gebruikt u een schoffel en welke moet u aanschaffen?

U beweegt een schoffel voor- en achteruit. Met een boskoopse schoffel kunt u goed onkruid tussen planten verwijderen. Met een handschoffel kun je makkelijk grond losmaken en daardoor onkruid verwijderen. Een hartschoffel is een schoffel die door zijn vorm vaak langs wortels en stenen glijdt en in zwarte grond makkelijker schoffelt. Wilt u een schoffel die ook te gebruiken is als tegelritser en graskantensnijder, dan is een rondschoffel ideaal. Zoekt u een schoffel die geschikt is voor het grof verwijderen van onkruid en wildgroei tussen bomen, struiken en planten? Dan is een rechthoekschoffel heel geschikt. Dit zijn voorbeelden van schoffels waar u uit kunt kiezen.

Hakken te koop

Een hak gebruikt men vooral in harde grondsoorten om onkruid met wortel en al te verwijderen. Een uitgesmede hak slijpt zichzelf. Doordat de smid het blad in een wigvorm heeft geslagen, slijpt bij elke bewerking in de grond een heel klein deel van het snijblad weg, waardoor een messcherpe snede ontstaat. Een hak is geschikt voor zwaardere grond.

Hoe gebruikt u een hak en welke hak moet u hebben?

Met een hak maakt u een hakkende, trekkende beweging. U kunt kiezen voor een korte steel (een handhak) of een lange steel. Daarnaast zijn de hakken verschillend, voor verschillende doeleinden.  Zo kunt u kiezen voor een halve maan, een hartvorm, een 3tands hak, een piranja hak, 165x155, 155x155, 225x150, 200x80, een dubbele hak, een oxfort hak of een chelsea hak.

 

Klantenservice

(+31) 0512 30 14 31

Bereikbaar tot 18:00 uur

Maandag - Vrijdag
8:00 - 18:00 uur

Retourinformatie

Betalingen

Multisafepay

Over ons

DeWitHandEnTuinGereedschap.nl is specialist in alle gereedschap voor uw tuin. Dit gereedschap wordt gesmeden bij een...

>> Lees meer

Over DeWitHandEnTuingereedschap.nl

DeWitHandEnTuinGereedschap.nl is specialist in alle gereedschap voor uw tuin. Dit gereedschap wordt gesmeden bij een fabriek genaamd 'De Wit Gardentools'. Naast het verkrijgen van alles voor uw tuin, kunt u bij ons ook terecht voor iets speciaals, namelijk het graveren van tuingereedschap. U kunt hier gereedschap vinden voor veel uiteenlopende klussen, namelijk stratenmakers gereedscha...

Meer over dewithandentuingereedschap.nl