Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

Laat uw gereedschap graveren en maak het persoonlijk!

Afrastering

Afrastering kan handig zijn als u een gebied aan wilt duiden, zoals de grens van een grasveld, plantsoen of bloemenperk. Met onze afrastering producten kunt u gemakkelijk palen in de grond plaatsen of er uit halen voor uw omheining om de tuin. 

Afrastering materiaal kopen online

Een goed begin is het halve werk als het gaat om afrastering. Zo kunt u met het kwalitatieve materiaal in onze webshop de palen in grond slaan. Gebruik bijvoorbeeld eens stik, een handhei (om eenvoudig palen in de grond te slaan), een paalhamer ( om eenvoudig palen in de grond te slaan), een palenzetter, een palenlifter (om eenvoudig palen uit de grond te halen) of een palentrekker. 

Hoe plaatst u palen voor uw omheining?

Waar moet u op letten bij het plaatsen van palen voor afrasterging met gaas of bijvoorbeeld een houten hekwerk? Om te beginnen is het belangrijk om de plaatsen waar het tuingaas moet komen te egaliseren.  U kunt een piketpaaltje in de grond slaan waar de hoekpalen moeten komen, wat dient als markering. Span vervolgens een koord tussen de piketpaaltjes, zodat u makkelijk de positie van de tussenpalen kunt bepalen. Deze komen met een tussenruimte van ongeveer twee tot twee en half meter van elkaar te staan.

Bij het plaatsen van de palen graaft u eerst voor iedere paal een kuil van 50-60 cm diep, met een diameter van zo'n dertig cm. De hoogte van de tussenpalen kunt u bepalen door ongeveer 7 centimeter op te tellen bij de hoogte van het tuingaas.  Als u zeker wilt weten dat u de palen op gelijke hoogte in de grond heeft staan kunt u gebruik maken van een spankoord.