Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

Let op! Graveringen worden donderdags gedaan,

Spades

17 van 17

Een spade heeft een rechthoekig blad. Doordat het blad smal en zwaar is wordt deze vaak gebruikt voor het spitten (grondwerk), het verpoten en het graven van grotere gaten. Zo kunt u denken aan het verplanten en planten van heesters en struiken.

Waarom een spade?

Een spade is zo handig voor het spitten en verpoten doordat de bovenrand van het blad wat ronder is en voorzien is van een recht stukje om je voet op te kunnen zetten waarmee u kracht kunt uitoefenen.

Soorten spades

We onderscheiden drie soorten spades. Zo kunt u denken aan een verplantspade, een kabelboor met opstapje, een zwanehals met opstapje, een puntspade, een draineerboor, een zwanehals kabelboor met lip, een zwanenhals met lip een sharp tine spade (met een blad met punten) en een pootspade. Bij al deze soorten zit het verschil in het blad. Zo is de pootspade geschikt voor het steken van pootgaten in een moestuin. Het doorsnijden van taaie wortels gaat heel makkelijk met de zigzag tanden van een shark tine spade. Met een draineerboor kunt u gemakkelijk een gleuf in de grond maken voor bijvoorbeeld kabels. En met een verplantspade kunt u heel gemakkelijk verplanten.