"Gesmeed gereedschap uit Nederland"

0 producten
Winkelwagen
VOOR 15:00 BESTELD
VOLGENDE WERKDAG GELEVERD
GRATIS BEZORGD
VANAF € 150,-

Schoffelen, zo doet u dat.

Schoffel

 

Schoffelen, zo makkelijk is dat nog niet. Iemand die niet vakkundig is, ‘ramt’ met zijn of haar schoffel al snel te diep door de grond. Met name jonge beplanting kan daarmee flink schade worden aangericht. Hoe je wel moet schoffelen leggen we u hier uit. 

 

Schoffelen doet u met beleid

Waarom? Het onkruid dat u graag wilt bestrijden moet afgesneden worden, niet losgewerkt. Onkruid dat afgesneden wordt droogt uit. U dient voorzichtig sturend de schoffel langs de planten te geleiden en zeker niet te diep in de grond.

 

Passend gereedschap is ook zeker belangrijk bij schoffelen

Gereedschap schoffelen

Schoffelt u tussen vasteplanten, dan raden wij een kleine smalle schoffel aan. Schoffelt u tussen grote heesters, dan kunt u prima een grote en brede schoffel gebruiken. 

 

Kijk goed naar de vasteplanten

vaste planten

Hoveniers hebben meestal in hun vooropleiding geleerd dat ze vasteplanten niet mogen schoffelen, omdat deze dan kunnen beschadigen. Werkt u echter heel nauwkeurig  met een kleine smalle schoffel, dan hoeft het niet te zijn dat u deze planten beschadigd. 

 

Schoffel in het voorjaar

Ons advies is om zoveel mogelijk het onderhoud in april en mei uit te voeren. In deze periode is de beplanting nog niet gesloten en heeft het onkruid de meeste kans. Schoffelt u zoveel mogelijk in deze maanden, dan kan dit een onkruid explosie later in het seizoen voorkomen. 

 

Schoffel in het najaar

De winters in Nederland laten het onkruid niet doodgaan. Het onkruid groeit gewoon door. Het is daarom belangrijk om niet te vroeg te stoppen met schoffelen. 

 

Gebruik de juiste schoffel

 

U heeft enorm veel keuze in schoffels. Per doel is een andere schoffel handig.

  • Boskoopse schoffel: ideaal om onkruid tussen planten te verwijderen
  • Hand schoffel
  • Puntschoffel
  • Hartschoffel: een fijne schoffel die door zijn vorm vaak langs wortels/stenen glijd en in zware grond makkelijker schoffelt. Dit bespaart een hoop kracht en dreunen op de schouder. Hij is ideaal voor lichtere grondsoorten. 
  • Rondschoffel: De rondschoffel is een 'vier in één oplossing' voor tuiniers. Deze schoffel is geschikt voor schoffelen, maar ook als tegelritser en graskantensnijder. Ideaal voor in de moestuin.
  • Rechthoekschoffel: erg geschikt voor het grof weghalen van onkruid en wildgroei tussen bomen, struiken en planten. En geschikt voor een zandgrond border en plantsoen.
  • Ruitschoffel: zeer geschikt voor precies schoffelwerk en ook op professioneel gebied. Deze schoffel wordt veel gebruikt in sier- of moestuinen.
  • Westlandschoffel: heeft een extra hoog blad die heel erg geschikt is voor lichte grondsoorten
  • Ronde schoffel: geschikt voor het schoffelen van zandgrond border en plantsoen.
  • Hakken: goed te gebruiken bij het verwijderen van onkruid met wortel en al in harde grondsoorten. 

 

Schoffelen, zo makkelijk is dat nog niet. Iemand die niet vakkundig is, ‘ramt’ met zijn of haar schoffel al snel te diep door de grond. Met name jonge beplanting kan daarmee flink schade worden aangericht. Hoe je wel moet schoffelen leggen we u hier uit. 

Klantenservice

(+31) 0512 30 14 31

Bereikbaar tot 18:00 uur

Maandag - Vrijdag
8:00 - 18:00 uur

Retourinformatie

Betalingen

Multisafepay

Over ons

DeWitHandEnTuinGereedschap.nl is specialist in alle gereedschap voor uw tuin. Dit gereedschap wordt gesmeden bij een...

>> Lees meer

Over DeWitHandEnTuingereedschap.nl

DeWitHandEnTuinGereedschap.nl is specialist in alle gereedschap voor uw tuin. Dit gereedschap wordt gesmeden bij een fabriek genaamd 'De Wit Gardentools'. Naast het verkrijgen van alles voor uw tuin, kunt u bij ons ook terecht voor iets speciaals, namelijk het graveren van tuingereedschap. U kunt hier gereedschap vinden voor veel uiteenlopende klussen, namelijk stratenmakers gereedscha...

Meer over dewithandentuingereedschap.nl