Dijk Webshops
  • GRATIS BEZORGD VANAF € 75,-
  • SNELLE LEVERING
9.6
0

Winkelwagen

* Let op! Graveringen worden op donderdag gedaan

Voetbalveld

1 van 1

Een voetbalveld heeft veel onderhoud nodig. Vooral na de zomer en na veel droge en zonnige dagen dient u aandacht te besteden aan uw gazon. Bijvoorbeeld door middel van het gebruik van een Grasmat herstelvork. 

Onderhoud gazon en voetbalveld in augustus

Na veel droge en zonnige dagen kan een voetbalveld behoorlijk uitgedroogd zijn. Wat moet u doen om het voetbalveld weer kwalitatief te krijgen? Belangrijk is dat u in augustus goed blijft sproeien met veel water. Verder is augustus de laatste maand om 1 tot 2 keer per week het gras te maaien op een hoogte van 3,5 tot 4,5 cm. 

Onderhoud gazon en voetbalveld in september

U hoeft in september minder vaak te maaien, omdat de groeisnelheid van het gras afneemt. Als u in het voorjaar het gazon  niet heeft geverticuteerd, dan is september daar een goede maand voor. Vervolgens dient u de kale plekken te herstellen. Zaai ze in of leg nieuwe graszonden. Bemest vervolgens voor de laatste keer van het jaar. Steek de graskanten af met een graskantsteker. 

Ziet uw grasveld er weer prachtig uit en kan deze worden gebruikt als voetbalveld? Gebruik dan een grasmat herstelvork om het gras weer goed te leggen na een sliding.